تلفن : 09121943172 - 09122231070 - 09121394165
ایمیل : Mustafa-Sattari@gmail.com
آدرس : اتوبان آزادگان شرق - بعد از پل چهاردانگه - جنب تهران کانتین - خیابان 20 متری طالقانی - پلاک 26

گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/07/25 - 15:55
كد :22

کپک در پالت چوبی

در این مقاله به عواملی که می تواند از کپک زدن پالت های چوبی جلوگیری کند، کنترل مسائلی مانند جریان هوا، خشک بودن چوب، دمای هوا و بهترین نوع چوب می پردازیم.

گاهی ممکن است انواع پالت چوبی در هنگام کار با آن دچار کپک زدگی شوند که در این صورت باعث می شود که پالت آسیب دیده در هنگام استفاده از آن از هم بریزد و استفاده مجدد از آن امکان پذیر نباشد.
در همه صنایع مربوط به ساخت و استفاده از پالت های چوبی امکان ایجاد کپک وجود دارد ولی می توان با استفاده از روش هایی از ایجاد این مشکل در کار، جلوگیری نمود.
در این مقاله به انواع روش هایی که می توان برای جلوگیری از کپک زدن پالت های چوبی به کار برد می پردازیم.

 

کپک در پالت چوبی

عوامل ایجاد کپک در پالت های چوبی

وجود رطوبت در مکانی که پالت های چوبی در آن ساخته و نگهداری می شوند.
اگر منطقه ی نگهداری پالت های چوبی بیش از حد گرم و دارای دمای بالایی باشد، امکان دارد که پالت ها دچار کپک زدگی شوند.

عوامل جلوگیری از کپک زدگی در پالت های چوبی

خشک بودن چوب 

از اولین مواردی که باید در هنگام خرید و استفاده از پالت های چوبی به آن توجه شود، خشک بودن چوب های مورد نیاز برای ساخت پالت ها باشد.

بهترین نوع چوب

با توجه به نیاز به خشک بودن انواع چوب در هنگام خرید و ساخت انواع پالت های چوبی، استفاده از چوب درخت کاج جنوبی زرد پیشنهاد می شود، این نوع چوب بدون هیچگونه رطوبتی بوده و در هنگام حمل و نقل، آن ها را با برزنت می پوشانند که در معرض رطوبت و آب قرار نگیرند.

جریان هوا

اگر پالت ها برای مدت زمان طولانی در یک حالت باقی بمانند، ممکن است سبب ایجاد رطوبت در آن ها بشوند، بنابراین برای جلوگیری از ایجاد رطوبت در آن ها باید هر چند وقت یک بار پالت ها را کمی جابه جا کرد تا هوا در میان آن ها به جریان بیفتد و در نتیجه رطوبت مانده در میان پالت های چوبی خشک شود و از ایجاد کپک در پالت ها جلوگیری شود.
برای جلوگیری چوب های جنگلی از کپک زدن، بعد از قطع کردن آن ها و حمل از جنگل، باید در جایی که جریان هوا وجود دارد نگهداری شوند تا رطوبت آن ها خشک شده و از ایجاد کپک در چوب ها جلوگیری شود.

کنترل مرتب دمای هوا

در هوای گرم باید مرتبا دمای محیطی که پالت های چوبی در آن نگهداری می شوند چک و کنترل شود، برای این که گرمای ثابت و زیاد باعث ایجاد کپک در پالت های چوبی می شود.
در فصل های سرد مانند پاییز و زمستان نیز باید پالت ها را در جایی نگهداری کنند که از رطوبت باران و برف در امان باشند و در صورت ایجاد رطوبت، به سرعت اقدام به جابه جایی پالت های چوبی به محلی خشک کرده یا اگر امکان دارد آن ها را به سرعت خشک کنند.

استفاده از برزنت

در کل می توان از برزنت نیز برای محافظت پالت های چوبی از رطوبت و کپک زدن استفاده کرد. برزنت به نوعی ماده گفته می شود که به دلیل داشتن خواص ضد آب و ضد رطوبت می تواند به عنوان محافظ خوبی برای جلوگیری از خیس شدن و ایجاد رطوبت و در نتیجه تشکیل کپک در انواع پالت های چوبی بشود.